Gasilska zveza Turnišče

Cvetna ulica 1a , 9224 Turnišče 

Tel: 02 572 10 17 fax: 02 572 10 17 

e-mail: gasilskazveza.turnisce@gmail.com

POROČILO KOMISIJE ZA DELO Z MLADINO ZA LETO 2013

 

Lep pozdrav v imenu mladinske komisije GZ Turnišče!

Gasilstvo je za otroka prav gotovo ena izmed dobrih možnosti, da preko zabave in športa podzavestno dobiva vrednote, kot so pomoč drugim, sodelovanje, potrpežljivost in zaupanje. Zato se v GZ Turnišče trudimo in tudi uspešno prenašamo gasilsko vnemo iz roda v rod.

V Gasilski zvezi Turnišče delujejo štiri društva PGD Turnišče, PGD Renkovci, PGD Gomilica in PGD Nedelica. Z veseljem lahko povem, da smo tudi v letu 2013 dosegli uspešne rezultate z mladimi v naši zvezi, tako na občinski kot na regijski ravni.

V letu 2013 se je  mladinska komisija sestala tri krat. V mesecu decembru se je menjalo predsedstvo komisije. Namesto nekdanjega predsednika Kristjana Srake je mesto predsednice prevzela Vanja Matjašec iz PGD Renkovci.

Kljub temu pa je delo komisije za mladino potekalo čez celo leto. V začetku leta je bila organizirana preventivna bronasta značka na kateri so pionirji in mladinci preverili in utrdili svoje znanje. Spomladi so se začele po društvih intenzivne vaje za tekmovanje GZ Turnišče. Sodelovali smo z 4 pionirskimi in 4 mladinskimi ekipami. Pionirji PGD Turnišče, mladinke PGD Turnišče in mladinci PGD Gomilica so se udeležili regijskega tekmovanja v Ižakovcih, kjer so dosegli zavidljive rezultate.

V mesecu decembru smo pripravili srečanje mladincev in pionirjev GZ Turnišče, ki je potekalo v Nedelici. Na srečanju so se mladi zabavali, preizkusili v raznih igrah in tudi malo prigriznili.

V leto, ki je pred nami vstopamo z optimizmom in veliko željo, da vključimo čim več mladih v naše vrste, saj na mladih svet stoji. Pa tudi, da čim boljše opravimo naloge, ki smo si jih zadali v programu dela za letošnje leto.

Gasilca ne naredi blesteča uniforma, temveč čut do človeka ter pripadnost narodu in domovini.

Z gasilskim pozdravom! »Na pomoč!«

 

Predsednica komisije za delo z mladino,

Vanja Matjašec