Gasilska zveza Turnišče

Cvetna ulica 1a , 9224 Turnišče 

Tel: 02 572 10 17 fax: 02 572 10 17 

e-mail: gasilskazveza.turnisce@gmail.com

 

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO » GOMILICA »

 

Prostovoljno gasilsko društvo Gomilica je bilo ustanovljeno leto 1932 z namenom preprečitev in gašenje požarov v vasi kajti večina hiš je bila pokrita z slamo.

Društvo je v začetku imelo minimalno opremo,skozi leta pa se je društvo opremljalo v skladu z potrebami in zahtevami dela.

Tako danes PGD Gomilica spada v 1. kategorijo društev in je opremljeno po standardih ki jih zahteva GZ Slovenije, sicer še primankuje nekaj opreme za osebno zaščito gasilcev.

V društvo je danes vključenih okoli 90 članov od operativnih članov, članic, mladincev, mladik, pionirjev,veteranov ter podpornih članov ki radi pristopijo k katerem koli delu v društvu, pa naj bo od delovnih akcijah pri urejanju gasilskega doma, očiščevalnih akcij po vasi, sodelovanje in pomoč drugim društvom v vasi itd.

Društvo danes vodi 9 članski upravni odbor ki društvo vodi po statutu in pravilih vodenja društva,skrbi pa tudi za izobraževanje kajti to je pomenbna odlika vsakega društva.

PGD Gomilica pa se redno udeležuje tudi raznih tekmovanj od občinskega tekmovanja,izbirnega,regijskega in raznih drugih tekmovanj, v društvu imamo pet tekmovalnih enot od pionirjev,mladincev,mladink,članic in dve desetini članov ki vedno posegajo po dobrih rezultatih.

Operativni člani PGD Gomilica se redno usposabljajo na raznih izobraževanjih,usposabljanjih in taktičnih vajah na področju društva in na področju GZ Turnišče.

 

 

 

Spletna stran društva:  http://gasilci.gomilice.si/