Gasilska zveza Turnišče

Cvetna ulica 1a , 9224 Turnišče 

Tel: 02 572 10 17 fax: 02 572 10 17 

e-mail: gasilskazveza.turnisce@gmail.com

 

POROČILO KOMISIJE ZA DELO S ČLANICAMI GZ TURNIŠČE V LETU 2011

 

Komisija je opravila 4. Seje, ki so bile sklepčne in uspešne.

Nadalje smo sodelovale na svečanih prireditvah - sodelovanje v velikonočni procesiji –članice Turnišče, Nedelica in Lipa. Gomilica in Renkovci članice še nimajo paradnih uniform.

- sodelovanje na Florjanovem – sveta maša in pogostitev v Gomilicah – udeležba gasilk Turnišče (4) in Gomilica (3), Gomilička desetina v celoti pa poskrbi še za pogostitev v njihovem gasilskem domu.

V februarju 2011 je potekalo izobraževanje članic – članice (skupaj cca.17) Gomilica in Renkovci so v Gomilicah uspešno zaključili nadaljevalni tečaj za gasilca

- Udeležba članice Mije na seminarju za administratorje zvez.

Članske ekipe smo se pripravljale in udeležile tekmovanja zveze , ki je bilo 28.5.2011 v Renkovcih. Z velikim veseljem ugotavljamo, da se za tekmovanje pripravljamo članice iz vseh PGD-jev, in sicer Nedelica, Turnišče in Renkovci kot članice A in Gomilice kot članice B.

Dobri rezultati so vodili na regijsko tekmovanje v Črenšovce, in sicer ekipi PGD Renkovci in PGD Gomilica. Na regijskem tekmovanju so članice Gomilica zasedle 2. Mesto in se s tem uvrstile na državno tekmovanje v tem letu.

Sodelovanje z drugimi društvi in občino - 14.5.2011 smo bili gasilci in gasilke povabljeni na športno medgeneracijsko prireditev ŠPORT ŠPAS, kjer se posebej predstavljamo kot prostovoljci . Na poligonu ob Mali Ledavi smo gasilke Turnišče pripravile tekmovanje z vedrovko.

 

Obveščanje v medijih – ocena tekmovanja in prispevek v Glas Turnišče kakor tudi objava članka o PGD Renkovci v glasilu Glas Turnišče

2. tradicionalno Srečanje članic zveze je potekalo v soboto 9.7.2011 pred gasilskim domom v Gomilicah Ob 15 uri. Za organizacijo so poskrbele članice iz Gomilice

Članice PGD Turnišče smo se udeležile Memoriala Danijela Kreslina v Dolnji Bistrici

30.7.3011 je sledil v Nedelici prevzem novega vozila.

Članice iz Renkovec so se udeležile proslave ob obletnici PGD Beltinci – nedelja -----------2011

Članice iz Renkovec (4) so se udeležile mladinskega regijskega tekmovanja v Serdici , v podporo lastni mladinski desetini, ki je tekmovala.

Množično (članice vseh društev) smo pristopile v povorko ob pogrebu našega člana Jožeta Koceta – avgust 20.

 

 

Mesec požarne varnosti smo obeležili z Dnevom odprtih vrat GZT in sicer v PGD Turnišče – nedelja 16.10.2011 – udeležba članic iz Gomilice, Renkovec , domače članice smo skrbele za pogostitev vseh prisotnih.

Z ponosom povem, da smo članice zveze opravile prvo žensko vajo, ki je potekala v ponedeljek, 31.10.2011 ob 10. Uri v Nedelici. Požarni objekt je bil travnik, sodelovale smo vse ekipe članic. Vajo nam je pripravil tov. Štefan Horvat, ki je kot mentor in višji gasilski častnik imel to nalogo in dolžnost.

Pod mesec požarne varnosti smo se članice PGD Turnišče in PGD Renkovci udeležile gasilske vaje zveze, ki je potekala v soboto 5.11.2011 ob 15. uri v Turnišču pri firmi Agrocorn. S te točko sprejmemo sklep:

V zadnjem tromesečju leta 2011 smo se članice udeležile še:

  • Srečanja članic regije v Žižkih

  • Gasilske vaje po društvih (Gomilice) – vaja na gospodarskem poslopju Režonja Antona

  • Ženska gasilska vaja v Nedelici – požar v naravi (travnik) – vse članice z vseh društev

  • Izobraževanje članic - osnovni g. tečaj v Renkovcih( Renkovci 8, Turnišče 1, Nedelica2)

  • Martinov pohod – gasilke z Gomilic

 

 

Z veseljem ugotavljamo, da gasilke zasedamo pomembno mesto v svojih PGD-jih, ki so poskrbeli tudi za primerno uniformiranost članic:Renkovci – 5,Gomilica – 4,Nedelica – 4,Turnišče – 10

 

Pripravila; Tatjana Dravec Vuk, 14.2.2012